Tenniswereld reageert op afscheid Ashleigh Barty: 'Wat nu? Grandslamkampioene in golf?'
i

Getty Images

Tenniswereld reageert op afscheid Ashleigh Barty: 'Wat nu? Grandslamkampioene in golf?'

Sjors Tanis • 11:13, 23-03-2022 / Laatste Update: 16:39, 08-01-2024

Ashleigh Barty heeft vandaag op haar 25e haar pensioen aangekondigd. De tenniswereld reageert met mooie woorden voor de Australische nummer 1 van de wereld, die 121 weken de ranglijst aanvoerde. "Dank je wel, Ash", reageert de Australische premier Scott Morrison.

"Dank je wel voor het inspireren van onze natie, jouw klasse. Je bereikte doelen zullen voor altijd worden gevierd onder alle Australiërs. Het beste voor jou en je verloofde Gerry.”

Tenniswereld

De Schotse tennisser Andy Murray, 3-voudig grandslamwinnaar, is blij voor Barty dat ze dit besluit heeft genomen. "Wat een speelster.” De WTA, de bond van het vrouwentennis, steekt Barty een hart onder de riem met een bericht op Twitter. "Voor elk jong meisje dat tegen jou opkijkt. Voor iedereen die jij hebt geïnspireerd. Voor jouw liefde voor het spel. Dank je wel voor alles, Asleigh, voor het stempel dat jij hebt gedrukt op de baan, naast de baan en in onze harten.”

Concurrentes/collega's

2-voudig Wimbledonwinnares Petra Kvitova stond met haar mond vol tanden toen ze hoorde dat Barty met pensioen gaat. "Ash, ik heb er geen woorden voor... Jij laat echte klasse zien om op deze prachtige manier het tennis te verlaten. Ik ben zo blij dat ik met jou op de baan heb mogen staan. Tennis zal nooit meer hetzelfde zijn zonder jou. Ik bewonder jou als speelster en persoon. Ik wens je het beste!”

Ook de Tsjechische Karolina Pliskova gaat Barty missen, laat ze weten op Twitter, net als haar landgenote Kvitova. "Gefeliciteerd met je fantastische carrière, Ash. Het was een voorrecht om met jou op de baan te mogen staan. Ik wens je het beste in je volgende hoofdstuk. We zullen je missen.”

De Roemeense Simona Halep zoekt naar woorden om het pensioen van Barty te omschrijven. Op Twitter doet ze een poging. "Ash, wat kan ik zeggen, je weet dat ik in tranen ben, hè? Mijn vriendin, ik zal je missen op de tour. Je bent anders, speciaal, we hebben samen mooie momenten beleefd. Wat is het volgende dat je gaat doen? Grandslamkampioene in golf? Wees blij en geniet van het leven. Dikke knuffel Simo.”