Thiem kan zijn titel op US Open niet verdedigen door blessure
i

AFP

Thiem kan zijn titel op US Open niet verdedigen door blessure

Brian Vesseur • 18:35, 18-08-2021 / Laatste Update: 15:28, 08-01-2024

Dominic Thiem ontbreekt op de US Open met een polsblessure. De titelverdediger heeft zich afgemeld en zegt de rest van het seizoen ook te moeten missen.

De 27-jarige Oostenrijker zegt: "Ik ben heel teleurgesteld dat ik niet in staat ben om mijn titel te verdedigen op de US Open, maar ik ben nog niet voldoende hersteld van de polsblessure die ik in juni op de Mallorca Open heb opgelopen."

"De afgelopen 6 weken heb ik alle medische adviezen opgevolgd door een polsbeschermer te dragen en oefeningen te doen voordat ik de baan opging", schrijft Thiem. "Mijn revalidatie ging heel goed, totdat ik afgelopen week een bal sloeg in de training en de pijn weer voelde. Ik ben meteen terug naar de doktoren gegaan en die zeiden dat mijn pols meer rust nodig heeft."

Vorig seizoen won Thiem de US Open door Alexander Zverev te pakken in de finale. Het betekende 1e Grand Slam-titel voor de tennisser. Hij verloor daarvoor al 3 finales. Eerder miste hij ook al Wimbledon en de Olympische Spelen door zijn polsblessure.