Op deze plek en op dit tijdstip speelt Botic van de Zandschulp tegen Rafael Nadal
i

EPA

Op deze plek en op dit tijdstip speelt Botic van de Zandschulp tegen Rafael Nadal

Eimert Pruis • 18:35, 26-05-2022 / Laatste Update: 16:05, 08-01-2024

Botic van de Zandschulp speelt vrijdagmiddag op het Court Suzanne Lenglen, het 2e stadion op Roland Garros, tegen Rafael Nadal. Het is de 3e wedstrijd van de dag, na 2 duels uit het vrouwentoernooi. De 1e wedstrijd begint om 11.00 uur. Zo rond 14.00 uur is de verwachting dat de beste Nederlandse tennisser de baan op mag.

Titelhouder Novak Djokovic, die zijn vorige wedstrijd op Court Suzanne Lenglen speelde, treedt vrijdag op het centercourt aan. Ook Carlos Alcaraz is ingedeeld op het Court Philippe Chatrier, de hoofdbaan in Parijs. Djokovic speelt tegen de Sloveen Aljaz Bedene, Alcaraz neemt het in de avondpartij op tegen de Amerikaan Sebastian Korda.

Djoko verkozen boven Nadal

Omdat Djokovic, Nadal en Alcaraz in dezelfde helft van het schema zitten, moet de organisatie keuzes maken welke titelkandidaat op het centercourt mag aantreden. Per baan worden maar 2 duels uit het mannentoernooi gepland.

1e keer tegen Nadal

Van de Zandschulp (26), de nummer 29 van de wereld, speelde niet eerder in de grote stadions van Roland Garros. De Nederlandse tennisser trof 13-voudig kampioen Nadal nog nooit.

Botic van de Zandschulp - Rafael Nadal

Vrijdag 27 mei 2022, 14.00 uur: Van de Zandschulp - Nadal (Court Suzanne Lenglen)