Geblesseerde Van Rijthoven tennist voorlopig niet: 'Beginnen niet voordat alles oké is'
i

Pro Shots

Geblesseerde Van Rijthoven tennist voorlopig niet: 'Beginnen niet voordat alles oké is'

Trevor Wagener • 21:21, 06-03-2023 / Laatste Update: 23:17, 11-12-2023

Tennisser Tim van Rijthoven zal zijn gezicht én spel voorlopig niet op de baan laten zien. De 25-jarige speler heeft nog altijd last van rugproblemen en zijn management meldde maandag dat daar een elleboogblessure bovenop is gekomen.

Van Rijthoven is op dit moment de nummer 147 van de wereld. Vanwege zijn klachten skipt hij het Challenger-toernooi in het Zwitserse Lugano. Van Rijthoven speelde door de fysieke ellende dit seizoen pas 5 potjes.

Blessure Van Rijthoven

De laatste keer dat hij op de baan stond, was op het ABN AMRO Open. Hierin verloor hij in de 1e ronde van de Amerikaan Maxime Cressy. Ook tijdens dit duel liet Van Rijthoven zich onder meer aan zijn pijnlijke rug behandelen.

"We weten niet hoe zijn schema voor de komende weken eruit zal zien, aangezien we niet willen beginnen eerder dat alles fysiek weer oké is", liet zijn management weten. Mede door blessures is Van Rijthoven, die zich aan begin van 2023 aan de rand van de top 100 meldde, wat plekjes gezakt.

Vorig jaar brak Van Rijthoven internationaal door nadat hij op grandioze wijze het ATP-toernooi van Rosmalen op zijn naam schreef. Gelijk daarna haalde hij op Wimbledon de 4e ronde, waarin superster Novak Djokovic - dé mondiale no.1 - te sterk was.

Baseline Brouwer

Gijs Brouwer doet wel mee in Lugano. De 26-jarige Nederlander is de nummer 3 van ons land. Hij speelt dinsdag tegen de Turk Altug Celikbilek en verdedigt in Zwitserland zijn als 1e geplaatste status. Celikbilek is de nummer 214 van de wereld.