Toernooidirecteur Krajicek vult tennistoppers Zverev en Dimitrov in op deelnemerslijst Rotterdam
i

Getty Images

Toernooidirecteur Krajicek vult tennistoppers Zverev en Dimitrov in op deelnemerslijst Rotterdam

Eimert Pruis • 22:16, 16-01-2023 / Laatste Update: 09:01, 08-01-2024

Alexander Zverev maakt volgende maand zijn opwachting op het ABN AMRO Open in Rotterdam. De 25-jarige Duitser, die een groot deel van 2022 miste wegens een enkelblessure, is de nummer 13 van de wereld. In 2020 stond hij in de finale van de US Open.

Voor Zverev wordt het al zijn 6e deelname in Ahoy, waar hij al op jonge leeftijd een wildcard ontving. In 2016 kwam hij tot de kwartfinales, zijn beste resultaat op het grootste tennistoernooi van Nederland.

Exceptioneel talent

"Het is goed nieuws dat Zverev weer terug op de baan is", aldus toernooidirecteur Richard Krajicek. "In 2022 leek hij de laatste stap naar de absolute top te maken, maar had hij enorm pech met zijn blessure. Spelers met zijn exceptionele talent wil je graag in actie zien. Het is mooi dat hij na Australië onze kant op komt."

Zware enkelblessure

Zverev maakte onlangs zijn rentree nadat hij op Roland Garros in de halve eindstrijd tegen Rafael Nadal een zware enkelblessure had opgelopen. Hij wacht dit jaar nog op zijn 1e overwinning, na 2 nederlagen in de United Cup.

Dimitrov ook naar Rotterdam

Grigor Dimitrov doet ook mee in Rotterdam. De 31-jarige Bulgaar is de mondiale nummer 28. Hij stond in 2018 in de finale, waarin Roger Federer te sterk bleek.

Deelnemerslijst

De Pool Hubert Hurkacz en Pablo Carreño Busta uit Spanje doen van 13 tot en met 19 februari ook mee in Rotterdam. De komst van Stefanos Tsitsipas, Andrej Rublev, Tallon Griekspoor, titelhouder Félix Auger-Aliassime en Daniil Medvedev was al bekend.