🎥 | Topfavoriet Stefanos Tsitsipas uitgeschakeld in 2e ronde ABN Amro Open

Sjors Tanis • 22:13, 16-02-2023 / Laatste Update: 08:25, 12-12-2023

Stefanos Tsitsipas is op het ABN Amro Open in Rotterdam gestrand in de 2e ronde. De Italiaan Jannik Sinner was in 2 sets te sterk voor de Griek, de nummer 1 van de plaatsingslijst in Ahoy Rotterdam.

De setstanden waren 6-4 en 6-3. Check hierboven de samenvatting!

Revanche voor Australian Open

Tsitsipas is de nummer 3 van de wereld, Sinner staat 11 plaatsen lager. Beiden troffen elkaar vorige maand nog op de Australian Open waar de Griek in een 5-setter won en zich plaatste voor de kwartfinales. De 21-jarige Italiaan neemt het in de kwartfinales op tegen de Zwitser Stan Wawrinka.

Reactie

Sinner, die met een toernooizege in Montpellier op zak naar Rotterdam was afgereisd, keek uiteraard tevreden terug op de partij, die 1 uur en 21 minuten duurde. "Tegen de nummer 3 van de wereld moet je een hoog niveau halen. Dat is gelukt vandaag, mede omdat we ons goed hadden voorbereid", vertelde hij bij Ziggo Sport.

"Ik begon heel gefocust en heb dat tot het einde toe kunnen volhouden. Hopelijk lukt me dat vrijdag weer." Met Wawrinka treft Sinner een oud-winnaar van het toernooi in Rotterdam. De 37-jarige Zwitser won in 2015, maar behoort inmiddels al niet meer tot de top 100.