Duitse tennisster in tranen op US Open: 'Dit is respectloos gedrag'
i

AP

Duitse tennisster in tranen op US Open: 'Dit is respectloos gedrag'

Trevor Wagener • 11:50, 29-08-2023 / Laatste Update: 23:20, 11-12-2023

De Duitse Laura Siegemund heeft harde kritiek geuit op het publiek bij de US Open na haar nipte verlies in 3 sets van de Amerikaanse Coco Gauff op de openingsavond van het grandslamtoernooi in New York. "Ik ben erg teleurgesteld over de manier waarop de mensen mij hebben behandeld", zei de 35-jarige geëmotioneerd na haar nederlaag in 3 sets.

"Ze hadden geen respect voor me, ze hadden geen respect voor de manier waarop ik speelde, ze hadden geen respect voor tennis. Dit is iets wat heel erg veel pijn doet."

De toeschouwers jouwden Siegemund tijdens wedstrijd geregeld uit en klapten soms ook als ze haar 1e opslag miste. "Dit soort oneerlijk, respectloos gedrag tegenover een niet-Amerikaanse speelster heb ik alleen hier op deze baan meegemaakt," zei Siegemund. "Ik denk dat het de 1e keer is dat ik huil in een persconferentie."

2 woorden 9 letters

Haar 19-jarige tegenstandster Gauff, als 6e geplaatst, ergerde zich gedurende de partij aan het feit dat Siegemund langer dan de toegestane tijd rust nam tussen de rally’s. In de 3e set verloor Gauff haar geduld met de umpire en eiste ze dat die zou optreden. Siegemund kreeg vervolgens 2 keer een waarschuwing.

Coco Gauff expressed her frustration to the chair umpire after she thought her opponent, Laura Siegemund, was slow to get ready for her serves several times. pic.twitter.com/WjXz4bskkt

— ESPN (@espn) August 29, 2023