US Open bevestigt afmelding toptennisser Alexander Zverev om enkelblessure
i

Getty Images

US Open bevestigt afmelding toptennisser Alexander Zverev om enkelblessure

Eimert Pruis • 18:50, 22-08-2022 / Laatste Update: 15:55, 08-01-2024

De Duitse toptennisser Alexander Zverev, nummer 2 van de wereld, ontbreekt volgende week op de US Open. Dat heeft de toernooiorganisatie bekendgemaakt. De olympisch kampioen van Tokio voelt zich volgens BILD niet fit genoeg om het grandslamtoernooi in New York te kunnen winnen. Zverev liep in de halve finales van Roland Garros een enkelblessure op en kwam sindsdien niet meer in actie.

De 25-jarige Duitser heeft de training hervat, maar zei eerder al te twijfelen over deelname aan de US Open. "Als het een 'normaal' toernooi was, volgens het best-of-three-format, dan had ik misschien gezegd dat ik er klaar voor was. Maar terugkeren op een toernooi met best-of-five is moeilijker", aldus Zverev, die begin juni in Parijs geblesseerd raakte in zijn partij tegen Rafael Nadal. De Duitser gleed op het gravel uit en scheurde meerdere banden van zijn rechterenkel. Zverev moest een operatie ondergaan en miste onder meer Wimbledon.

Finale US Open

De Duitser stond 2 jaar geleden in de finale van de US Open, maar verloor toen van de Oostenrijker Dominic Thiem. De winnaar van 19 ATP-titels wacht nog op zijn 1e grandslamzege. Zverev doet volgende maand wel mee aan de groepsfase van de Davis Cup Finals. Hij speelt dan met Duitsland in Hamburg tegen Frankrijk, België en Australië.