Vader van Novak Djokovic ziet in zoon de nieuwe Spartacus: 'Symbool en leider van de vrije wereld'
i

Getty Images

Vader van Novak Djokovic ziet in zoon de nieuwe Spartacus: 'Symbool en leider van de vrije wereld'

Sjors Tanis • 16:19, 06-01-2022 / Laatste Update: 05:47, 12-12-2023

De vader van Novak Djokovic vindt dat zijn zoon groot onrecht wordt aangedaan. De 20-voudig grandslamwinnaar zit in een quarantainehotel in Melbourne, nadat zijn visum werd afgewezen en blijft daar tot zeker maandag.

"Novak zit momenteel in een kamer die niemand mag betreden. En voor de deur staan 2 agenten”, aldus vader Srdjan tegen de Servische krant Blic. "Ik heb geen idee waarom, maar ze houden mijn zoon gewoon gevangen.”

Nieuwe Spartacus

Volgens Srdjan gaat het inmiddels al lang niet meer alleen om deelname aan een tennistoernooi. "Dit is een gevecht voor de hele vrije wereld, niet alleen voor Novak. Vanaf nu is hij het symbool en de leider geworden van de vrije wereld, de wereld van arme en achtergestelde naties en volkeren. Mijn zoon is de Spartacus van de nieuwe wereld die geen onrecht, kolonialisme en hypocrisie tolereert”, trekt hij de vergelijking met een Romeinse slaaf en gladiator die een slavenopstand leidde in het oude Romeinse rijk. "Hij vecht voor de gelijkheid van alle mensen op deze planeet."

Volgens Srdjan zijn alle middelen geoorloofd om aan de situatie een eind te maken. "Als ze hem niet binnen een half uur laten gaan, verzamelen we ons op de straat. Dit is een gevecht voor iedereen.” Voor het hotel in Melbourne waren weliswaar veel mensen met Servische vlaggen op de been die steun betuigden aan de 9-voudig Australian Open-winnaar, maar vijandig werd het niet.