Weer een terugkeer van een toptennisster! Naomi Osaka in training op weg naar rentree
i

Getty Images

Weer een terugkeer van een toptennisster! Naomi Osaka in training op weg naar rentree

Eimert Pruis • 13:55, 07-09-2023 / Laatste Update: 21:59, 11-12-2023

Naomi Osaka keert volgend jaar terug op de tennisbaan. Dat maakte de Japanse donderdag bekend in New York. De voormalig nummer 1 van de wereld trok zich vorig jaar september terug van de WTA-tour.

De 4-voudig grandslamkampioene kampte lange tijd met mentale problemen. Daarnaast werd ze in januari zwanger van haar 1e kind, waardoor ze dit jaar niet in actie kwam. In New York was ze woensdag (plaatselijke tijd) te gast op Flushing Meadows, waar nu de US Open wordt gespeeld. Zelf won ze het toernooi in 2019 en 2021.

Flink in training

De 25-jarige tennisster zegt momenteel veel te trainen. Ze heeft in 2024 ook een druk schema voor ogen. "Ik heb veel wedstrijden gekeken en toen dacht ik vaak: ik wou dat ik weer speelde", aldus Osaka, die wel rustig aan wil opbouwen. "Op die manier wil ik me namelijk kunnen voorbereiden op een goed einde van het jaar."

Zoveelste comeback

In het vrouwentennis regent het de laatste tijd comebacks sinds Serena Williams die trend een beetje begon. Zo keerde Caroline Wozniacki onlangs zeer succesvol terug op de tennisbaan. Ook Elina Svitolina ging met hulp van Raemon Sluiter weer tennissen en behaalde gelijke goede resultaten.