Wesley Koolhof kondigt afscheid aan: 'Komend seizoen nog 1 keer knallen'
i

AFP

Wesley Koolhof kondigt afscheid aan: 'Komend seizoen nog 1 keer knallen'

Brian Vesseur • 16:06, 28-11-2023

Wesley Koolhof gaat nog 1 seizoen door met tennissen, en dan stopt de dubbelspecialist met zijn profcarrière. De 34-jarige Koolhof won in 2023 Wimbledon en daarmee heeft hij zijn grote doel wel bereikt. "Daarvoor tennis je: om een grand slam te winnen."

Hij heeft er lang over nagedacht en is tot het besluit gekomen om nog 1 seizoen te gaan tennissen (en dan te stoppen). In de NL Tennis Podcast zei Koolhof: "Komend seizoen ga ik nog 1 keer knallen, met onder meer de Olympische Spelen en de Davis Cup."

Koolhof won liefst 16 ATP-titels, met Wimbledon als absoluut hoogtepunt. "Wimbledon was een soort afvinkmomentje. Daarvoor tennis je: om een grand slam te winnen." Koolhof, die tijdens zijn afscheidsjaar een duo vormt met de Kroaat Nikola Mektic, reikte vorig jaar tot de 1e plek op de wereldranglijst. Momenteel staat hij 8e.

'Goede thuissituatie'

En dan over zijn komende afscheid: "Ik heb een goede thuissituatie en ben graag thuis. Ik ben tot het besluit gekomen dat dit mijn laatste jaar gaat worden op tour. Het winnen van Wimbledon heeft daar wel mee geholpen. Ik heb veel bereikt wat ik wilde bereiken en heb er wel vrede mee."