Wesley Koolhof pakt heerlijke dubbeltitel in Montreal na serie nederlagen
i

Getty Images

Wesley Koolhof pakt heerlijke dubbeltitel in Montreal na serie nederlagen

Joris Kaper • 09:46, 15-08-2022 / Laatste Update: 08:56, 12-12-2023

Wesley Koolhof heeft de dubbelspeltitel veroverd op het masterstoernooi van Montreal. De specialist in het dubbelspel was samen met zijn Britse partner Neal Skupski te sterk voor de Brit Daniel Evans en John Peers uit Australië: 6-2 4-6 10-6 (supertiebreak).

Koolhof en Skupski zijn lekker bezig, want voor het duo was het al hun 6e titel van het jaar. Begin dit jaar schreven ze ook al het masterstoernooi van Madrid op hun naam. Daarmee zijn Koolhof en Skupski het best presterende koppel van dit tennisseizoen.

'Geen makkelijke duels'

"We hebben 4 erg spannende wedstrijden gespeeld deze week. Tegenwoordig bestaan er geen makkelijke duels meer. Ik ben erg blij met hoe we hebben gespeeld. Het gaat de goede kant op en laten we dit voortzetten", aldus de Nederlander, die voor dit toernooi nog 3 nederlagen op rij had geleden.

"Het klinkt misschien vreemd, maar we hadden niet verwacht om 3 potjes op rij te verliezen. Maar als je iedere wedstrijd wint, dan is dat ook zwaar. Soms is het goed om te verliezen, zodat je weer kunt leren. Ik denk dat we het juiste pad weer hebben gevonden en laten we dit volhouden tot het einde van het jaar."

Ondanks de 6e titels dit jaar heeft de 33-jarige Koolhof, de nummer 3 van de wereld op de dubbelspel ranking, nog geen grandslamtitel veroverd. Eind augustus krijgt hij een nieuwe kans als de US Open op het programma staat.