🎥| Wesley Koolhof verliest finale in mannendubbelspel US Open

Joris Kaper • 22:29, 09-09-2022 / Laatste Update: 02:18, 12-12-2023

Het is Wesley Koolhof helaas niet gelukt om de finale in het mannendubbelspel op de US Open te winnen. De Nederlander verloor met dubbelpartner Neal Skupski in de finale van Rajeev Ram en Joe Salisbury met 7-6 7-5.

De finale was er eentje tussen de als 1e geplaatste Ram en Salisbury en de als 2e geplaatste Koolhof en Skupski. Koolhof wist vrijdag dus niet te winnen, want na 2 sets was het al over voor de Nederlander.

Koolhof en Skupski kwamen in de tiebreak van de 1e set nog wel met 1-4 voor, maar verloren vervolgens 6 punten op rij en daarmee de 1e set.

Ook in de 2e set bleef het lang spannend, maar uiteindelijk trokken de Amerikaan en de Engelsman ook in die beslissende set aan het langste eind.

De Nederlander moet daardoor nog even wachten op zijn 1e Grand Slam-zege in het mannendubbelspel. 2 jaar geleden stond hij ook al in de finale op de US Open, maar ook die ging verloren. Wel won hij eerder dit jaar zijn 1e Grand Slam in het gemengd dubbelspel door de finale van Roland Garros te winnen met tennispartner Ena Shibahara.