Wildcard voor 'Rotterdam' naar Tallon Griekspoor na terugtrekking van Andy Murray
i

Pro Shots

Wildcard voor 'Rotterdam' naar Tallon Griekspoor na terugtrekking van Andy Murray

Joris Kaper • 11:00, 30-01-2023 / Laatste Update: 05:05, 12-12-2023

Andy Murray moet zich door overbelasting terugtrekken voor het ABN Amro Open in Rotterdam. De daardoor vrijgekomen wild card is gegund aan Tallon Griekspoor, die dit seizoen uitstekend is begonnen.

Daarmee doen er minimaal 3 Nederlanders mee in Rotterdam. Botic van de Zandschulp werd al rechtstreeks toegelaten, terwijl Tim van Rijthoven ook al een wildcard kreeg van toernooidirecteur Richard Krajicek. Griekspoor had daar ook al aanspraak op gemaakt, maar was van plan om in februari naar Zuid-Amerika te reizen voor 2 graveltoernooien.

Rotterdam als voorbereiding

Griekspoor is dit seizoen sterk gestart met onder meer een ATP-titel in Pune, waardoor hij flink is gestegen op de ATP-ranking (hij staat nu 59e). Daardoor komt hij in aanmerking voor de masterstoernooien in Indian Wells en Miami. 'Rotterdam' zou perfect zijn als voorbereiding op die toernooien, maar Krajicek had zijn wildcards al vergeven, en dus moest Griekspoor in de wachtkamer. Totdat Murray zich afmeldde.

Marathonpartijen

Murray speelde bij de Australian Open 2 lange marathonpartijen. Hij schakelde de Italiaan Matteo Berrettini uit in 5 sets, in een wedstrijd die pas na 4 uur 's nachts (Australische tijd) was afgelopen. Daarna klopte de Schot ook Thanasi Kokkinakis. In de 3e ronde was de pijp leeg en verloor Murray van Roberto Bautista Agut.

Door de afmelding van Murray hoeft Griekspoor komend weekend geen kwalificatietoernooi te spelen in Ahoy. Hij haalde in Rotterdam 3 keer de 2e ronde. De ABN Amro Open in Rotterdam wordt van 11 tot en met 19 februari gespeeld in Rotterdam.