Wimbledon: Arianne Hartono en Demi Schuurs bereiken 2e ronde
i

ANP

Wimbledon: Arianne Hartono en Demi Schuurs bereiken 2e ronde

Joris Kaper • 17:32, 29-06-2022 / Laatste Update: 18:13, 07-01-2024

Een goede start van Arianne Hartono en Demi Schuurs op Wimbledon! De Nederlandse vrouwen hebben de volgende ronde op het tennistoernooi bereikt in het vrouwendubbelspel. Hartono en Schuurs versloegen het duo Jodie Anna Burrage en Eden Silva uit Groot-Brittannië in 2 sets: 6-3 6-4.

De 1e set begon voor de Britse vrouwen niet best, want de eerste 2 servicebeurten gingen beiden verloren. Daardoor liepen de Nederlanders al snel uit naar 5-0, waarna Burrage en Silva nog terugkwamen tot 5-3. De 7e game was echter weer een prooi voor Hartono en Schuurs.

2e set

De 2e set ging iets gelijker op, maar de Britsen verloren ook in deze set een servicebeurt. De Nederlandse vrouwen kwamen daardoor op een 5-4-voorsprong in games, waarna zij in de beslissende game hun 3e matchpunt van de wedstrijd benutten en daarmee de set met 6-4 wonnen.

2e ronde

In de 2e ronde staan Hartono en Schuurs tegenover de winnaar van de wedstrijd tussen Oceane Dodin/Tatjana Maria en Lyudmyla Kichenok/Jelena Ostapenko. Die partij wordt donderdag gespeeld.