Wimbledon: deze Nederlanders komen vrijdag in actie
i

ANP

Wimbledon: deze Nederlanders komen vrijdag in actie

Joris Kaper • 09:52, 01-07-2022 / Laatste Update: 08:05, 12-12-2023

Ook vrijdag komt er weer een aantal Nederlanders in actie op het tennistoernooi van Wimbledon. Tim van Rijthoven mag al om 12.00 uur aan de bak in het enkelspel. Welke Nederlanders komen er vrijdag nog meer in actie?

Tim van Rijthoven, de nummer 104 van de wereld staat dus vanaf 12.00 uur op de baan. Hij neemt het in de 3e ronde op tegen de Georgiër Nikoloz Basilashvili, die als 22e geplaatst is. De 25-jarige Van Rijthoven, toegelaten met een wildcard, kan de 1e Nederlandse man worden die op Wimbledon de 4e ronde weet te bereiken sinds Sjeng Schalken in 2004.

Wesley Koolhof

Om 12.00 uur staat ook Wesley Koolhof op de baan. De Nederlander neemt het met zijn tennispartner Neal Skupski in de 2e ronde op tegen het duo Pedro Martinez en John Patrick Smith.

Van de Zandschulp in het dubbelspel

Botic van de Zandschulp komt zaterdag weer in actie in het enkelspel, maar komt vrijdag eerst nog in actie in het dubbelspel. Hij moet zijn partij van donderdag afmaken, die toen werd onderbroken door de regen. Met zijn Amerikaanse partner Mackenzie McDonald staat hij met 5-4 voor tegen John Peers uit Australië en Filip Polasek uit Slowakije.

Arantxa Rus

Arantxa Rus speelt in de 2e ronde van het vrouwendubbel met partner Viktoria Kuzmova tegen Magdalena Frech en Beatriz Haddad Maia. Die wedstrijd begint ook om 12.00 uur.

Matwe Middelkoop

Ook Matwé Middelkoop komt vrijdag in actie. Hij speelt in het gemengd dubbel samen met partner Ellen Perez uit Australië. Ze nemen het op tegen Santiago Gonzalez en Zhaoxuan Yang. Deze ontmoeting in de 1e ronde begint om 17.00 uur.