🎥 | Tallon Griekspoor stunt nét niet tegen zieke Novak Djokovic

Joris Kaper • 09:52, 03-11-2023 / Laatste Update: 14:25, 08-01-2024

Tallon Griekspoor is er donderdag nét niet in geslaagd om voor een stunt te zorgen tegen Novak Djokovic. De niet fitte Djokovic won op het masterstoernooi van Parijs-Bercy uiteindelijk met veel moeite van de Nederlander: 4-6 7-6 (2) 6-4.

De nummer 1 van de wereld ga na zijn zwaarbevochten zege eerlijk toe dat de Nederlandse tennisser het hem ontzettend moeilijk had gemaakt. "Ik denk dat hij het verdiende om de partij te winnen", zei Djokovic, die nu in de kwartfinale staat.

"Ik voelde me goed aan het begin van de wedstrijd. Ik serveerde goed, maar daarna voelde ik mij heel zwak. Ik voelde me slecht tot het einde van de 3e set. Het was ingewikkeld, omdat mijn energieniveau zo laag was.”

'Meer tijd op de wc dan op de baan'

Djokovic had voorafgaand en tijdens de partij tegen Griekspoor last van een maagvirus. Na het verlies van de 1e set nam hij een medische time-out. "Het is moeilijk om helder te blijven als je de afgelopen 3 dagen meer tijd op het toilet door hebt gebracht dan op de baan. Ik bekijk het van dag tot dag. Ik hoop dat het vrijdag beter gaat."

Vrijdag speelt Djokovic in de kwartfinales tegen de Deense Holger Rune. De als 6e geplaatste tennisser won vrij makkelijk van de Duitser Daniel Altmaier: 6-3 6-3.