🎥 | Zielig! Tennisster Naomi Osaka barst in tranen uit op persconferentie

Sjors Tanis • 09:26, 17-08-2021 / Laatste Update: 11:59, 08-01-2024

Tennisster Naomi Osaka kreeg het op de persconferentie van het WTA-toernooi van Cincinnati even zwaar, nadat ze antwoord had gegeven op een vraag over haar moeizame omgang met de media. Ze vertelde hoe de steun van andere atleten op de Spelen haar daarbij had geholpen.

Vervolgens veegde ze haar tranen weg en verliet kort de persconferentie, om daarna weer terug te keren.

1e persco in lange tijd

Osaka gaf in Cincinnati haar 1e persconferentie bij een tennistoernooi sinds afgelopen mei in Rome. Op Roland Garros liet ze weten niet met de pers te zullen praten. Na de ophef die haar persboycot had veroorzaakt trok ze zich terug van het Franse grandslamtoernooi. Ze gaf als verklaring niet op de persconferenties te willen verschijnen omdat het haar vaak mentale problemen bezorgde.

Eerder had de Japanse al laten weten haar prijzengeld van het WTA-toernooi in Cincinnati te doneren aan de slachtoffers van de aardbeving in Haïti, het thuisland van haar vader. Ze zei echter meer te willen doen. "Ik doe echt niet zo veel’’, zei de 4-voudig grandslamwinnares. "Ik zou meer kunnen doen en ik zoek nog uit waar ik het beste mijn energie in kan stoppen. Het prijzengeld was het eerste waarvan ik dacht dat dat aandacht zou genereren.’’