Zwak?! Tennisbond WTA keert na verdwijning Peng Shuai toch terug naar China
i

Getty Images

Zwak?! Tennisbond WTA keert na verdwijning Peng Shuai toch terug naar China

Pim Huberts • 20:26, 13-04-2023 / Laatste Update: 23:52, 11-12-2023

Het hoogste niveau in het vrouwentennis gaat toch weer toernooien organiseren in China. De tennisbond WTA schorste 16 maanden geleden het land na de mysterieuze verdwijning van de Chinese tennisster Peng Shuai.

Peng verdween voor bijna 3 weken nadat ze voormalig vicepremier Zhang Gaoli had beschuldigd van seksueel misbruik. De WTA schrapte alle toernooien in het land. Maar die straf is nu afgelopen.

Niet onderzocht

De associatie riep op tot een formeel onderzoek naar de beschuldigingen en wilde een privégesprek met Peng. 16 maanden later is aan de verzoeken van de WTA nog altijd niet voldaan, maar de tennisbond is ook tot de conclusie gekomen dat verdere opschorting van de toernooien geen zin heeft. Daarom worden er vanaf dit najaar weer toernooien in China georganiseerd.

"We zullen de gewenste doelen nooit volledig bereiken en het zijn onze speelsters en toernooien die uiteindelijk een buitengewone prijs betalen voor hun opofferingen", aldus de WTA, die inmiddels informatie heeft dat Peng 'veilig met haar familie in Beijing leeft'.