Ongevaccineerde Novak Djokovic heeft ondanks missen 2 grandslamtoernooien geen spijt

23 september 2022

Pro Shots
novak-djokovic-australian-open

Tennisser Novak Djokovic moest wegens het weigeren van een coronavaccinatie 2 grandslamtoernooien overslaan, maar heeft geen spijt. De voormalige nummer 1 van de wereld voelde zich naar eigen zeggen wel slecht door het missen van de Australian Open en US Open. "Maar ik wist wat de gevolgen waren en die heb ik geaccepteerd", aldus Djokovic.


Djokovic miste dus 2 grand slams, terwijl er op Wimbledon geen punten werden uitgedeeld. Daardoor zakte hij naar een 7e plek op de wereldranglijst. "Ik ben niet gewend om zulke lange onderbrekingen tussen de toernooien te hebben", aldus de Serviër. "Maar het is wat het is. Dat was de situatie waar ik in zat, maar ik ben blij dat ik de meeste toernooien de komende tijd gewoon kan spelen."

De 35-jarige tennisser weet nog niet of hij aan de komende editie van Australian Open mag meedoen. Het is het 1e grandslamtoernooi van het nieuwe tennisjaar "Ik wacht op duidelijkheid, het ligt niet in mijn handen. Ik hoop dat ik snel goed nieuws krijg."

Inreisverbod
Begin 2022 kreeg Djokovic een inreisverbod voor 3 jaar voor Australië, dat hem het land uitzette vanwege zijn weigering om gevaccineerd te worden. Premier Scott Morrison van het land heeft nu gezegd dat dat kan worden opgeheven. Het toernooi vind in januari plaats.