🎥 | Oud-winnaar Rublev vliegt al in 1e ronde uit ABN Amro Open, De Minaur vindt ‘leuke coffeeshops’

15 februari 2023

Oud-winnaar Andrey Rublev is al in de openingsronde van het ABN Amro Open uitgeschakeld. De Rus moest zijn meerdere erkennen in de Australiër Alex de Minaur: 6-4 6-4.


De 25-jarige Rublev was als 2e geplaatst in Rotterdam. De nummer 5 van de wereld won het toernooi in 2021. Toen was hij in de finale te sterk voor de Hongaarse qualifier Márton Fucsovics.

De Minaur vindt in Rotterdam 'leuke coffeeshops'
De Minaur benutte na een uur en 21 minuten zijn 1e wedstrijdpunt door een fout van Rublev. De winnaar gunde zijn opponent geen enkel breakpoint en plaatste in beide sets 1 break, 2 keer op 1-1.

"Ik ben erg tevreden met mijn niveau en hoop dit vast te houden. Rotterdam is een geweldige stad en ik heb een aantal leuke coffeeshops gevonden in de buurt van het hotel", zei De Minaur na afloop, waarschijnlijk doelend op koffietentjes. Het publiek in Ahoy kon de humor van de uitspraak wel inzien.

In de 2e ronde neemt De Minaur, de nummer 25 van de wereld het op tegen de Amerikaan Maxime Cressy, die eerder op de dag Tim van Rijthoven uitschakelde. Botic van de Zandschulp won zijn partij in de 1e ronde.