Rafael Nadal komt toch niet naar Rotterdam

25 februari 2021

EPA

Rafael Nadal doet dit jaar niet mee aan het tennistoernooi van Rotterdam. De Spanjaard heeft zich afgemeld omdat hij last heeft van een rugblessure. 


,,Ik keek er echt naar uit om terug te komen naar Rotterdam en Nederland, want het is al een tijdje geleden dat ik daar speelde en dit was het perfecte jaar voor mijn kalender. Ik hoop snel terug te komen. Ik wens het toernooi heel veel succes, het is altijd een evenement van topklasse”, laat Nadal in een persbericht weten. ,,Dit is echt een teleurstelling.” Nadal kreeg in aanloop naar de Australian Open last van zijn rug. Tijdens de eerste grand slam van het jaar kon hij toch pijnloos spelen, maar dokters in Spanje hebben hem geadviseerd om tijdelijk rust te nemen.

Reactie Krajicek
Toernooidirecteur Richard Krajicek baalt van de afmelding van de nummer 2 van de wereld. ,,We keken er erg naar uit om Nadal in actie te zien. We zullen hem de komende week missen.”

Het tennistoernooi in Rotterdam Ahoy gaat op 1 maart van start. Daniil Medvedev is de nieuwe lijstaanvoerder. Ook Stefanos Tsitsipas, Alexander Zverev en Andrey Rublev doen nog mee.