Roland Garros-kwalificaties: 3 Nederlandse troeven minder, nog 3 in de strijd

23 mei 2023

AFP

Arianne Hartono en Gijs Brouwer maken geen kans meer op het hoofdtoernooi van Roland Garros. In de 1e kwalificatieronde van het grandslamtoernooi verloor de 27-jarige Hartono van de Tsjechische Sara Bejlek: 6-7 (2) 6-4 6-4. Hartono is de mondiale nummer 224, Bejlek staat 44 plekken hoger.


Het lukte Hartono de afgelopen 2 edities van de Australian Open nog wel om via de kwalificaties door te dringen tot het hoofdtoernooi. Begin dit jaar was de Amerikaanse Shelby Rogers in de openingsronde in Melbourne te sterk voor de Nederlandse.

Brouwer verliest van Argentijn
Brouwer verloor in de eerste voorronde van Juan Pablo Ficovich uit Argentinië (6-4 6-3). Na ongeveer een uur en een kwartier gaf de Nederlandse mondiale nummer 138 zich gewonnen tegen de nummer 223 van de wereld.

Rus, Pattinama-Kerkhove en De Jong moeten het doen
Arantxa Rus, Lesley Pattinama-Kerkhove en Jesper de Jong plaatsten zich maandag wel voor de 2e ronde. Jelle Sels werd toen uitgeschakeld.

Het hoofdtoernooi van Roland Garros begint zondag. De tennissers moeten 3 duels winnen om zich te verzekeren van een plek in het hoofdschema.