Tallon Griekspoor haalt schouders op voor online haat in tennis: ‘Boeit me niet’

28 mei 2023

Pro Shots
Tallon Griekspoor

Roland Garros heeft volgens het toernooi de primeur dat ze deelnemers kunnen beschermen tegen online haat. Tallon Griekspoor gebruikt de software niet. De Nederlander zit niet zo met de haat, totdat zijn familieleden erbij betrokken worden.


Niet alleen in het voetbal krijgen sporters veel haat, ook in het tennis is het heel erg tegenwoordig. Roland Garros wil de spelers daarvoor beschermen en biedt daarom het programma ‘Bodyguard’ aan. Dat claimt in snel tempo reacties op sociale media te kunnen filteren en de haat onzichtbaar te maken voor de speler.

Reactie
Griekspoor zit niet zo met de online haat. "Het is triest dat het gebeurt, maar mij boeit het niet. Ik lees ze weleens, vaak moet ik er zelfs om lachen. Het doet me meer als familieleden berichten krijgen. En ik weet wel dat mijn manager tijdens partijen op mijn Instagram alles tegenhoudt en dichtzet. Te gek voor woorden dat dat moet, maar het is de tijd waarin we leven, je houdt dat met sociale media bijna niet tegen", vertelt Griekspoor in gesprek met het Algemeen Dagblad.