Tennistoernooi Indian Wells verliest als 1e geplaatste vrouw

12 oktober 2021

In de 3e ronde van het toptoernooi Indian Wells heeft Beatriz Haddad Maia voor een grote verrassing gezorgd. De Braziliaanse, die als ‘lucky loser’ mag meedoen, schakelde in de 3e ronde de als 1e geplaatste Karolina Pliskova uit.


Pliskova worstelde in de winderige omstandigheden in Californië met haar service. De nummer 3 van de wereld sloeg maar liefst 12 dubbele fouten en leverde 8 keer haar eigen servicebeurt in, Haddad Maia 5 keer. De nummer 115 van de wereld versloeg de Tsjechische in 2 sets: 6-3 7-5. 

De 25-jarige Braziliaanse gaat het in de 4e ronde opnemen tegen Anett Kontaveit uit Estland. Zij zorgde ook voor een verrassing door titelverdedigster Bianca Andreescu te verslaan. Kontaveit won de afgelopen weken ook op de hardcourttoernooien van Cleveland en Ostrava.

In het mannentoernooi blijven de verrassingen voorlopig uit. Daniil Medvedev, de Rus die onlangs de US Open won, versloeg de Serviër Filip Krajinovic in 1,5 uur in 2 sets: 6-2 7-6 (1). Het betekende de 50e overwinning dit seizoen van de nummer 2 van de wereld. In de 4e ronde staat Medvedev tegenover de Bulgaar Grigor Dimitrov. Zijn landgenoot Aslan Karatsev schakelde de als 9e geplaatste Denis Shapovalov uit Canada uit: 7-5 6-2.