Tsitsipas staat voor het eerst in een Grand Slam-finale

11 juni 2021

AFP

Een geweldige prestatie van Stefanos Tsitsipas. De Griek staat voor het eerst in zijn carrière in een Grand Slam-finale. In de halve finale van Roland Garros versloeg hij Alexander Zverev. Er waren 5 sets (die dik 3 uur duurden) voor nodig.


Vorig jaar was Tsitsipas al dicht bij het bereiken van de finale in Parijs, toen speelde hij in de halve finale tegen Novak Djokovic. Hij kwam terug van een 2-0 achterstand, maar haalde het uiteindelijk niet. De Servische nummer 1 van de wereld veegde hem in de 5e set van de mat. De kans op een allereerste Grand Slam-finale was daarmee verkeken. 

Nóg een kans
Tijdens de Australian Open van dit jaar kreeg Tsitsipas een herkansing om de eindstrijd te bereiken. Opnieuw ging het mis. Dit keer tegen Daniil Medvedev. Maar het gezegde: 'Driemaal is scheepsrecht’, gold voor Tsitsipas op vrijdagmiddag wel. Dan moest hij wel afrekenen met Alexander Zverev, de nummer 6 van de wereld. 

Wie de opponent gaat zijn op weg naar zijn eerste grandslamtitel, is de vraag. Rafael Nadal en Novak Djokovic komen vrijdagavond nog in actie.