‘Uitstel Roland Garros zorgt voor problemen in Rosmalen en verkort grasseizoen’

7 april 2021

Het Grandslamtoernooi Roland Garros is met een week uitgesteld. Dat meldde de Franse sportkrant L'Equipe woensdagavond. Daar is men in het Brabantse Rosmalen allesbehalve blij mee.


In plaats van een opening op 23 mei zou het Parijse toernooi nu op 30 mei beginnen. Dat zou serieuze gevolgen kunnen hebben voor het grastoernooi in Rosmalen, ook wel de Libéma Open.

Door RG uit te kunnen stellen, wil de organisatie meeliften op de coronaversoepelingen van de Franse overheid. Heel misschien worden in Frankrijk de maatregelen per 1 juni opgeheven. Het toernooi wil vanaf die datum grotere groepen publiek verwelkomen.

Probleem
'Rosmalen' staat voor de week van 7 juni op de kalender, in het nieuwe scenario dus de 2e week van Roland Garros. Volgens L'Equipe zijn er voor de grastoernooien van die week 2 opties: een afgelasting of een uitstel. Als dat laatste aan de orde komt, moet de Franse tennisbond compensatie aan de organisatie van Rosmalen dokken.

Vorig tennisseizoen was iedereen ook al boos op de Roland Garros-organisatie. Het toernooi ging toen zonder overleg naar de herfst waardoor alles qua agenda opnieuw door de war ging. Als RG wordt verplaatst, kan het grasseizoen maar 4 weken duren.

Drukke bedoening
Wimbledon zou 2 weken na het einde van Roland Garros beginnen, zoals voorheen altijd het geval was. Dat grand slam (28 juni-7 juli) lijkt lastig om door te kunnen schuiven, want eind juli beginnen de... Olympische Spelen.