Weer geen Roland Garros-debuut voor Pattinama Kerkhove na exit in kwalificatie

24 mei 2023

Pro Shots
Roland Garros Kwalificatie Toernooi Arantxa Rus Lesley Pattinama Kerkhove

Lesley Pattinama Kerkhove doet dit jaar niet mee aan Roland Garros. De Nederlandse slaagde er woensdag niet in zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi. In de 2e kwalificatieronde was de Russin Elina Avanesyan te sterk: 6-3, 4-6 en 6-3.


De 1e paar sets gingen nog gelijk op. In de 3e liep Avanesyan snel uit naar een 4-0-voorsprong en won de partij eenvoudig.

Onmogelijk doel?
Pattinama Kerkhove is de nummer 207 van de wereld, Avanesyan staat 134e. Het is de 31-jarige Zeeuwse nog nooit gelukt om het hoofdtoernooi van Roland Garros te halen. Wel deed Pattinama Kerkhove 3 keer mee aan Wimbledon.

Arantxa Rus
Na deze exit is Arantxa Rus de enige Nederlandse die nog mee kan doen aan het toernooi in Parijs. Hiervoor moet Rus nog 2 kwalificatierondes overleven.

Nederlandse mannen op Roland Garros
Op het gravel van Roland Garros speelt Jesper de Jong woensdag ook. Hij moet in de 2e kwalificatieronde tegen de Slowaak Norbert Gombos. Bij de mannen zijn Botic van de Zandschulp en de met een enkelblessure kwakkelende Tallon Griekspoor al zeker van een plek in het hoofdschema.