Sandgren neemt het op voor Djokovic: ‘Beschamend dat hij de VS niet in mag’

3 augustus 2022

Pro Shots

Het vaccinatiegezeik in de tenniswereld is nog niet voorbij. Over een aantal weken begint de US Open, maar het lijkt er op dat nummer 1 van de wereld Novak Djokovic niet mag deelnemen vanwege zijn vaccinatiestatus. Mede-vaccinweigeraar Tennys Sandgren neemt het op voor zijn collega.


Sandgren is zelf ook niet gevaccineerd, maar omdat hij Amerikaan is kan hij gewoon meedoen aan het toernooi. Voor mensen van buiten de VS is het nog steeds verplicht om gevaccineerd te zijn, anders kom je het land niet in. Een probleem dus voor Djokovic, die begin dit jaar Australië werd uitgezet en toen ook niet mee kon doen aan de Australian Open.

'Beschamend'
Op Twitter noemt Sandgren het 'beschamend' dat de USTA, de Amerikaanse tennisbond, niet vecht voor een uitzondering voor Djokovic. "Geen wonder dat de regering zijn ouderwetse beleid niet heeft veranderd. Ik kan spelen, maar hij niet? Belachelijk."

Coach is niet blij
Djokovic' coach Goran Ivanisevic ziet het somber in: "Over 2 weken moeten we al die kant op", zegt hij tegen La Repubblica. "Ik heb geen enkele hoop dat president Biden de regels zal veranderen voor de start van het toernooi. Voor mij is het allemaal nonsens. Als je coronapositief maar gevaccineerd bent, mag je Amerika binnen. Ben je echter negatief maar niet gevaccineerd, dan word je buitengesloten."