🎥 | Igor Sijsling over verrassende pupil Tim van Rijthoven: ‘Hij gaat overal heel koel mee om’

1 juli 2022

Tennissensatie Tim van Rijthoven speelt in de 4e ronde van Wimbledon tegen topspeler Novak Djokovic. Volgens coach Igor Sijsling geniet de 25-jarige Nederlander van zijn huidige vorm. "Hij zit in een goede vibe, dat is voor hem heel belangrijk", aldus Sijsling bij Ziggo Sport.


Volgens de 34-jarige coach speelde Van Rijthoven niet eens zijn beste partij in de 3e ronde, die hij toch redelijk 'gemakkelijk' in straight sets (6-4 6-3 6-4) won van Nikoloz Basilashvili. "Er stond iets meer wind dan gemiddeld, en hij (Basilashvili) geeft je weinig ritme. Het was, in tegenstelling tot Reilly Opelka, een jongen die wat minder serveerde."

Goed spel
Toch is Sijsling onder de indruk van Van Rijthoven, die ook legende Mats Wilander wist te verbazen. "Eerst kijk hij hier op Wimbledon nog om zich heen, maar nu is het alsof hij hier al een tijdje rondloopt." Volgens de trainer blijft de tennisser koel en cool in iedere situatie. "Het gaat je niet in de koude kleren zitten, ook hier maakt hij lange dagen. Dan is veel relaxen belangrijk."

Zo spreekt hij veel met zijn pupil. Sijsling hoeft Van Rijthoven niet te helpen met het leven te relativeren. "Dat weet hij ook wel. Er is een wereld buiten tennis en die zit Tim ook. We golfen wel eens samen, maar Tim heeft goede vibes en is positief." Als beginnend coach weet hij soms niet wat hij meemaakt. "Het is een prachtige reis met waanzinnige prestaties."

Net
Wel zijn er de nodige verbeterpunten op het spel van Van Rijthoven aan te merken. "Hij blijft soms nog te lang op de baseline plakken", aldus Sijsling. "Al is hij beter gaan spelen richting het net." Ook denkt hij dat de vraag of Van Rijthoven eenzelfde topvorm op andere ondergronden kan laten zien, beantwoord is.

"Zeker. Ik geloof in Tim, dus ik denk dat hij dit overal op iedere ondergrond kan laten zien. Dat is geen issue." In de 4e ronde treft Van Rijthoven Novak Djokovic. De Serviër (35) versloeg zijn 13 jaar jongere landgenoot Miomir Kecmanovic: 6-0 6-3 6-4.