Van Rijthoven na Wimbledon-exit: ‘Op Centre Court spelen, was al een zege op zich’

4 juli 2022

Getty
Tim Van Rijthoven Wimbledon 2022 Reactie Novak Djokovic

Voor Wimbledon-debutant Tim van Rijthoven zit het toernooi er na zijn nederlaag in de 4e ronde tegen Novak Djokovic op. De 25-jarige 'Cinderella Man' uit Roosendaal was dé verrassing van het toernooi en verlaat Londen dan ook met opgeheven hoofd.


Lees ook: 'Dit verdiende Tim van Rijthoven aan prijzengeld op Wimbledon 2022'

"Het was natuurlijk een mega grote wedstrijd voor mij", zei Van Rijthoven na afloop tegen ATP. "Ik speelde op Centre Court tegen 1 van de beste spelers aller tijden. Dat was voor mij al een overwinning op zich."

Reactie Van Rijthoven
Uiteindelijk toonde de 20-voudig winnaar van een grandslam zich sterker: 6-1 4-6 6-1 6-2. Met name in de openingsfase had Van Rijthoven last van zenuwen. "Zeker na de 1e paar games was ik nogal nerveus. Daarna groeide ik in de wedstrijd en speelde ik beter."

Van Rijthoven wist de 2e set te pakken, maar had daarna geen antwoord op een ontketende Djokovic. "Na de 2e set, deed Novak typische Novak-dingen. Hij speelde heel, héél erg goed en had overal een antwoord- of goede reactie op. Ik probeerde er toen iets meer een gevecht van te maken, maar dat was gewoon niet mogelijk tegen hem."