Wordt dit de nieuwe tennisheld? 14-jarige Nederlander schrijft geschiedenis

Pim Huberts • 21:15, 31-01-2023 / Laatste Update: 02:51, 08-01-2024

De 14-jarige Thijs Boogaard heeft een indrukwekkende start gemaakt op het internationale jeugdtenniscircuit. De Nederlander is al 30 wedstrijden ongeslagen en werd de jongste tennisser ooit die een J300 ITF junior-toernooi won.

Dat klinkt wel heel ingewikkeld! Toch is het een prestatie om trots op te zijn. Andere jong(st)e winnaars op het jeugdcircuit zijn namelijk Felix Auger-Aliassime, Gael Monfils and Carlos Alcaraz. Namen die nu in de absolute top terug te vinden zijn.

Roland Garros

Boogaard won al 5 keer eerder toernooien op de ITF-tour, maar het toernooi dat-ie afgelopen zaterdag in Costa Rica won, was van een niveau hoger. Door zijn overwinningen dringt hij door tot de top 50 van de wereld bij de junioren. Daardoor is hij nagenoeg zeker voor plaatsing op Roland Garros.