WTA in Luxemburg: Arianne Hartono verliest van Jelena Ostapenko

Robert Hüsken • 17:14, 16-09-2021 / Laatste Update: 02:05, 06-01-2024

De Nederlandse tennisster Arianne Hartono heeft haar eerste overwinning ooit op de WTA Tour geen vervolg kunnen geven. De 25-jarige Hartono moest het in de 2de ronde van het WTA-toernooi in Luxemburg afleggen tegen de als 3de geplaatste Jelena Ostapenko. Ze pakte wel een set tegen de Letse die 4 jaar geleden Roland Garros won: 2-6, 6-4 en 1-6.

Hartono heeft Indonesische ouders, maar werd geboren in Groningen. Haar jeugd bracht ze door in Friesland. Als student in de Verenigde Staten ging ze tennissen. Twee jaar geleden haalde Hartono de finale van het NK, waarin ze verloor van Quirine Lemoine.

Kwalificaties

De huidige nummer 300 van de wereld bereikte in Luxemburg via de kwalificaties voor het eerst het hoofdtoernooi op de WTA Tour. Hartono was dinsdag in de eerste ronde in drie sets te sterk voor de Duitse Anna-Lena Friedsam, die op de 68e plaats staat in het mondiale klassement: 7-6 (5) 3-6 7-6 (4).