Zverev wint van Murray en verslaat ‘Big Four’, Wesley Koolhof en JJ Rojer uitgeschakeld

13 oktober 2021

Alexander Zverev heeft bij het toernooi van Indian Wells voor de 1e keer in zijn loopbaan gewonnen van Andy Murray. De Duitser, de nummer 4 van de wereld, versloeg de 3-voudig grandslamkampioen in 2 sets: 6-4 7-6 (4).


Zverev heeft nu de zogeheten 'Big Four' in het mannentennis allemaal al een keer van de baan geslagen. De 24-jarige Duitser versloeg eerder al Roger Federer (4 keer), Novak Djokovic en Rafael Nadal (3 keer). Tegen Murray, die deel uitmaakte van de 'Big Four' tot hij te maken kreeg met blessureleed, was dat nog nooit gelukt.

Primeur
Zverev verloor in 2016 (op de Australian Open) en vorig jaar (in Cincinnati) van de Schot. In de 3e ronde lukte het de olympisch kampioen van Tokio wel om de 34-jarige Murray - die zelf goud won op de Spelen van 2012 en 2016 - voor het eerst in te pakken.

"Een wedstrijd van hoog niveau! Ik ben blij dat ik door ben", reageerde Zverev. De Fransman Gaël Monfils is zijn volgende tegenstander.

Nederlandse exit
Voor het Nederlandse dubbelduo Jean-Julien Rojer en Wesley Koolhof strandde het toernooi in de 2e ronde. Ook Matwé Middelkoop, die bij de dubbels koppelt met Marcelo Arevalo uit El Salvador, ligt eruit. Middelkoop en Arevalo verloren kansloos van de Kroaten Mate Pavic en Nikola Mektic: 1-6, 3-6.