Ajax is rond met Excelsior en haalt huurling Kian Fitz-Jim definitief terug naar Amsterdam
i

Getty Images

Ajax is rond met Excelsior en haalt huurling Kian Fitz-Jim definitief terug naar Amsterdam

Jeroen Rooseboom • 18:10, 11-01-2024 / Laatste Update: 10:27, 15-01-2024

Ajax haalt Kian Fitz-Jim terug naar Amsterdam. De nummer vijf van de Eredivisie is met Excelsior rond over een vroegtijdige terugkeer van de 20-jarige huurling. Excelsior wilde eerst een nieuwe middenvelder halen voordat het mee wilde werken. Dat is donderdag gebeurd.

Ajax verhuurde Fitz-Jim afgelopen zomer voor één seizoen aan de Kralingers. Daarbij liet de Amsterdamse club een mogelijkheid in het contract opnemen om hem voortijdig terug te halen. Hoewel de deadline daarvoor verstreek, gingen beide clubs toch in onderhandeling.

Vervanger

Reden voor Excelsior om de poot aanvankelijk stijf te houden, was dat het eerst een vervanger wilde hebben. Die heeft de middenmoter gevonden in Kenzo Goudmijn, die voor 1,5 jaar wordt gehuurd van AZ. "Kian speelt sinds augustus bij ons en heeft zich goed ontwikkeld", zegt technische directeur Niels van Duinen van Excelsior. "Begin januari heeft Ajax bij ons het verzoek ingediend om hem vroegtijdig terug te halen. Voor ons was het een belangrijke voorwaarde dat we eerst een volwaardige vervanger op het middenveld wilden binnenhalen."

Lees ook: Check hier alle transfernieuwtjes van de winterse transferperiode!

Door de komst van Goudmijn is dat nu gebeurd. Excelsior noemt het een win-winsituatie dat alles nu rond is zo vlak voor de hervatting van de competitie. "Ik hoop dat Kian slaagt bij Ajax en we zullen hem zeker blijven volgen", aldus de technisch directeur. Fitz-Jim kwam bij Excelsior tot twaalf optredens, waarvan vooral veel invalbeurten.

Extra optie voor Ajax

Ajax slaagt er met de rentree van Fitz-Jim in trainer John van ’t Schip van een extra optie te voorzien. Hij kan door de blessures van Branco van den Boomen, Sivert Mannsverk en Silvano Vos nog wel een spelverdeler gebruiken.

Daarvoor is Ajax ook nog actief op de markt. De afgegleden topclub wil zich na een rampjaar in 2024 herpakken, ook door meer ervaring binnen te halen en heeft daar deze winter de Engelse routinier Jordan Henderson van Al-Ettifaq voor op de korrel.