'Ajax krijgt concurrentie: ook Juventus zit achter Jordan Henderson aan'
i

Getty Images

'Ajax krijgt concurrentie: ook Juventus zit achter Jordan Henderson aan'

Brian Vesseur • 11:42, 13-01-2024 / Laatste Update: 13:48, 15-01-2024

Ajax krijgt concurrentie van Juventus in de strijd om Jordan Henderson. Dat weet Gianluca Di Marzio. De 33-jarige middenvelder zoekt een club in Europa, alleen het liefst niet in Engeland. Ajax leek daarom een goede optie, maar Serie A-club Juventus is toch een niveautje hoger.

De situatie is als volgt: Henderson heeft het niet meer naar zijn zin bij Saudi-Arabië, waar hij bij Al-Ettifaq speelt. Bij die club vangt hij per seizoen vijftien miljoen euro. Henderson wil dus weg, maar kan niet terecht in Engeland, omdat hij dan een groot deel van dat salaris weer moet inleveren (wegens belastingen).

Dus zoekt hij een club in Europa, waar er wél fans op de tribune zitten. Ajax, dat naarstig op zoek is naar een nieuwe leider op het middenveld, wordt al sinds het begin van de winterse transferwindow aan Ajax gelinkt. Bij Ajax is nu Steven Bergwijn de aanvoerder, met de 17-jarige Jorrel Hato als reserve-aanvoerder. Daarnaast hebben de Amsterdammers veel middenvelders, maar nog geen topspeler met leiderschapskwaliteiten.

LEES OOK: Mike Verweij over Ajax-transfer Jordan Henderson: ‘Hij bemoeit zich nu ook met de deal’

Daar komt Juventus nu dus bij. Bij de Italianen zou hij wel meer concurrentie krijgen, van onder anderen Adrien Rabiot, Manuel Locatelli en Weston McKennie.

Kian Fitz-Jim

Ajax haalde deze winter Kian Fitz-Jim al terug. De controleur werd verhuurd aan Excelsior, waar hij zichzelf in de basis had gewerkt. Door de problemen op het middenveld was Fitz-Jim weer nog in Amsterdam.