🎥 | Krabbels gezet: trotse Álvarez verruilt Ajax voor West Ham en huilt bij afscheid

Trevor Wagener • 15:20, 10-08-2023 / Laatste Update: 00:02, 12-12-2023

Edson Álvarez is niet langer meer speler van Ajax. De Mexicaan stapte donderdag officieel over naar West Ham United. De international tekende een contract voor 5 seizoenen bij de winnaar van de Conference League van vorig seizoen. The Hammers maken ongeveer 40 miljoen euro over naar Amsterdam.

Deze transferwindow raakte de club uit Oost-Londen sterspeler Declan Rice kwijt aan stadsgenoot Arsenal. Hierdoor moest het plekje van defensieve middenvelder worden opgevuld, waarna het oog viel op de 25-jarige Álvarez, die in Amsterdam bewees ook uitstekend als centrale verdediger te kunnen spelen.

Het afscheid viel Álvarez dan ook zwaar. De spijkerharde speler was op het Ajax-clubkanaal tot aan tranen geroerd. Ajax haalde hem in 2019 voor 15 miljoen euro op bij América uit zijn vaderland.

Transferwens in vervulling

Álvarez kon vorig seizoen nog naar Chelsea. Die move blokkeerde Ajax toen nog, terwijl de Amsterdamse clubleiding deze zomer ook al de onderhandelingen met Borussia Dortmund staakte. Met de recordkampioen pakte Álvarez 2 landstitels en won hij de KNVB-beker.

Op de digitale Ajax-kanalen kon hij zijn tranen niet bedwingen toen hij zag hoe Ajax, in samenwerking met Adidas, duizenden voetballen op meerdere pleintjes legde in zijn oude buurt Tlalnepantla.

Tranen bij Álvarez na zien Ajax-afscheidsvideo

"Ik weet hoe het is om af te zien, om niets te hebben", snikte Álvarez. "Dat Ajax al die ballen heeft uitgedeeld aan de kinderen betekent echt héél veel voor me. Door een bal te geven aan een kind geef je hem of haar dus de mogelijkheid om te dromen. Tijdens het kijken van deze video bedacht ik me een paar keer hoe moeilijk het is geweest om te bereiken waar ik nu sta. Ik voel enorm veel trots."