'Ajax-talent Sontje Hansen kan ploeggenoot worden van Wout Weghorst in Premier League'
i

Pro Shots

'Ajax-talent Sontje Hansen kan ploeggenoot worden van Wout Weghorst in Premier League'

Yvo van Dorst • 18:21, 05-04-2023 / Laatste Update: 15:43, 08-01-2024

Sontje Hansen wordt al een tijdlang gelinkt aan een vertrek uit Amsterdam, maar een eerste club lijkt zich nu ook echt gemeld te hebben. Het Burnley van trainer Vincent Kompany zoekt creatieve spelers voor hun aanstaande promotie naar de Premier League en volgens Football Insider zijn ze daarvoor bij de 20-jarige Ajacied uitgekomen.

Het contract van Hansen loopt tot aankomende zomer, maar hij heeft nog steeds geen akkoord gegeven voor het verlengen daarvan. Clubs zoals Burnley kunnen de aanvaller daarom aan het einde van dit seizoen gratis ophalen uit Amsterdam. Burnley staat met 11 punten voorsprong bovenaan in de Championship en stevent dus af op promotie naar de Premier League.

Wout Weghorst

Er bestaat een mogelijkheid dat Hansen daardoor ploeggenoot wordt van Wout Weghorst. De spits is door Burnley uitgeleend aan Manchester United, vanwege een voorwaarde in zijn contract. Toen Burnley vorig seizoen degradeerde mocht hij door die voorwaarde op huurbasis vertrekken bij de club. Als ze aan het eind van dit seizoen promoveren, is de kans groot dat hij dus weer terug zal keren.