Ajax trekt stoute schoenen aan en waagt belletje naar Milaan voor middenvelder
i

Pro Shots

Ajax trekt stoute schoenen aan en waagt belletje naar Milaan voor middenvelder

Yvo van Dorst • 18:08, 31-07-2023 / Laatste Update: 04:15, 12-12-2023

Ajax heeft bij AC Milan geïnformeerd naar de beschikbaarheid van Yacine Adli. Dat meldt Relevo maandag. De Franse middenvelder speelde vorig jaar maar 6 potjes in het shirt van de Italianen, maar Ajax ziet er wel brood in.

Vooralsnog heeft Ajax alleen gevraagd wat de situatie is van Adli. De Fransman heeft nog een contract tot 2026 in Milaan. In de zomer van 2021 werd hij voor 8.5 miljoen overgenomen van Girondins de Bordeaux, maar die club huurde hem hetzelfde jaar nog van AC Milan. Vorig jaar speelde hij dus 6 wedstrijden, waardoor dat ook het aantal is dat hij ooit voor de Italianen heeft gespeeld.

Middenveld

Adli komt het best uit de verf als aanvallende middenvelder, maar hij kan ook in een centralere rol spelen. Een veel scorende middenvelder is het niet. In totaal speelde hij 100 wedstrijden in de Franse Ligue 1 en daarin wist hij 6 keer te scoren.

Transfernieuws

Voor Ajax zou Adli de 3e versterking kunnen zijn deze zomer. Met Benjamin Tahirovic en Branco van den Boomen haalden de Amsterdammers alleen nog maar middenvelders, terwijl een vervanger voor Jurriën Timber en Calvin Bassey bijvoorbeeld nog niet binnen is.