'Ajax ziet zwakke plek in de selectie en wil oude publiekslieveling terughalen'
i

Pro Shots

'Ajax ziet zwakke plek in de selectie en wil oude publiekslieveling terughalen'

Noah Hoogenboezem • 10:52, 14-08-2023 / Laatste Update: 01:18, 12-12-2023

Ajax gaat misschien wel een hele verrassende transfer doen. Volgens De Telegraaf is coach Maurice Steijn niet erg tevreden over Owen Wijndal en Anass Salah-Eddine als mogelijke linksbacks en wil de club daarom nog een nieuwe speler halen. Technisch directeur Sven Mislintat zou bij een oude bekende zijn uitgekomen.

Ajax zou willen proberen om Nicolás Tagliafico terug te halen. De Argentijn speelde 4,5 jaar voor Ajax en vertrok vorig jaar naar Olympique Lyon. Bij Ajax was hij een publiekslieveling. In zijn tijd in Amsterdam won hij 3 landstitels en 2 keer de beker.

Tagliafico was ook basisspeler in het seizoen waarin Ajax de halve finale van de Champions League wist te halen. Van dat team uit 2019 is na het vertrek van Dusan Tadic deze zomer niemand meer over.

Alternatief bij Antwerp

Volgens de krant is het nog wel de vraag of Olympique Lyon de 30-jarige Argentijn wel wil verkopen en wat hij dan zou moeten kosten. Mocht het ingewikkeld zijn om Tagliafico terug te halen dan zou ook Gaston Avila van Antwerp een optie zijn.