'Ajax wil in eigen competitie shoppen en mikt op Tijjani Reijnders van AZ'
i

Pro Shots

'Ajax wil in eigen competitie shoppen en mikt op Tijjani Reijnders van AZ'

Yvo van Dorst • 13:54, 14-03-2023 / Laatste Update: 06:11, 12-12-2023

Ajax zou bezig zijn met de komst van Tijjani Reijnders van AZ. Dat melden bronnen aan de Telegraaf dinsdag. De Amsterdammers zouden met de komst van de middenvelder het vertrek van Edson Álvarez en eventueel Mohammed Kudus op willen vangen.

Reijnders heeft nog een contract tot en met 2027 in Alkmaar. Dus mocht Ajax de middenvelder echt willen halen dan zal de portemonnee getrokken moeten worden. AZ gaf eerder ook al aan dat ze geen zaken meer willen doen met directe concurrent Ajax. Maar daar kwamen ze vorige zomer al van terug met de verkoop van Owen Wijndal.

Tijjani Babangida

Opvallend is dat Reijnders werd genoemd naar de Nigeriaanse voetballer Tijjani Babangida. Hij voetbalde meer dan 100 wedstrijden voor Ajax in zijn loopbaan. Reijnders zelf heeft nooit aangegeven of Ajax zijn droomclub is, maar de middenvelder valt de laatste 2 jaar wel erg op met sterk spel bij AZ.

Álvarez en Kudus

Ajax beloofde in de winter om met Álvarez mee te werken aan een transfer deze zomer. Chelsea zou zich afgelopen zomer al hebben gemeld met een miljoenenbod, maar die bieding wezen de Amsterdammers af. Ook voor Kudus wil Ajax de hoofdprijs vragen komende transferperiode.