'Ajax wil middenveld versterken en komt uit bij speler van Spurs'
i

Getty Images

'Ajax wil middenveld versterken en komt uit bij speler van Spurs'

Jeroen Rooseboom • 14:20, 25-11-2023

Om het middenveld wat extra power te geven, wil Ajax de komende winterse transferperiode de markt op gaan voor een defensieve middenvelder. Daarbij zou de naam van Pierre-Emile Højbjerg van Tottenham Hotspur veelvuldig zijn genoemd.

Dat vertelt Telegraaf-journalist Mike Verweij in de podcast Kick-Off. Ajax zou ook op zoek zijn naar een nieuwe rechtsbuiten, maar een sterke kracht op het middenveld is de topprioriteit. "De naam van Højbjerg is al meerdere malen gevallen bij Ajax, maar om zo’n speler te halen zal er wel veel verkocht moeten worden bij de club", aldus Verweij.

Twijfels over haalbaarheid

"Ik denk niet dat dat hem gaat worden, maar het kan wel zijn dat je hem aan het einde van de periode kan huren", twijfelt Verweij openlijk aan de haalbaarheid van de transfer. "Tottenham is alleen niet de makkelijkste club om mee te onderhandelen. Eerder zou er een club 20 miljoen euro hebben geboden, dus eigenlijk is hij veel en veel te duur."

Volgens Transfermarkt.nl is Højbjerg zelfs 32 miljoen euro waard. Ajax zal dus behoorlijk wat centjes bij elkaar moeten rapen om de Deen te kunnen kopen.