'Ajax wil talent losweken bij PSV, ook Juventus heeft interesse'
i

Getty Images

'Ajax wil talent losweken bij PSV, ook Juventus heeft interesse'

Jeroen Rooseboom • 09:22, 04-01-2024 / Laatste Update: 09:02, 05-01-2024

Ajax wil zich gaan versterken met Raf van de Riet, schrijft het Eindhovens Dagblad. De 17-jarige linksback van PSV zou ook in de belangstelling staan van de Italiaanse topclub Juventus.

De jonge verdediger is hoofdzakelijk nog speler van Jong PSV. Voor de Keuken Kampioen Divisie-ploeg speelde hij tot nu toe 2 wedstrijden en hij kwam ook voor PSV onder 19 uit in de Youth League-wedstrijd tegen Sevilla.

Ervaring

Bij de elftallen voor jongere leeftijden zet hij goede cijfers neer. In het O17-elftal van PSV kwam hij tot 2 goals en 10 assists in 42 wedstrijden. Bij de O18 gaf hij 4 assists na 14 wedstrijden. Hij speelde ook al 5 keer voor het O17-elftal van Oranje.

Zijn hoofdpositie is linksback, maar volgens het ED kan hij ook over de hele linkerkant uit de voeten. Daarom zouden ook Juventus en Ajax in hem geïnteresseerd zijn: Van de Riet is veelzijdig inzetbaar.

Van PSV naar Ajax?

Het komt niet heel vaak voor dat spelers van PSV naar Ajax vertrekken, al is dat bij jeugdspelers (zoals Van de Riet ook nog is) wel het geval. De meest recente speler die van PSV naar Ajax ging is Mohamed Ihattaren. Hij maakte uitgerekend zijn debuut voor de Amsterdammers in de bekerfinale van 2022 tegen zijn oude club (2-1 voor PSV