Anderlecht haalt oud-PSV'er Thorgan Hazard op uit Duitsland
i

Pro Shots

Anderlecht haalt oud-PSV'er Thorgan Hazard op uit Duitsland

Eimert Pruis • 11:05, 07-09-2023 / Laatste Update: 02:29, 12-12-2023

Anderlecht heeft in de laatste uren van de Belgische transfermarkt Thorgan Hazard teruggehaald naar België. De club nam de 47-voudig international over van het Duitse Borussia Dortmund. Hij heeft een contract voor 3 seizoenen getekend.

Hazard kwam in mei 2019 naar Borussia Dortmund, maar brak nooit echt door bij de Duitse club. Vorig seizoen werd hij tijdens de transferperiode in de winter verhuurd aan PSV. Hij raakte bij de club in Eindhoven geblesseerd en kreeg ook daar niet veel speeltijd. Na zijn tijd bij PSV keerde hij terug naar Borussia Dortmund, maar kwam in de eerste wedstrijden van dit seizoen niet veel in actie. Hij kan nu aan de slag bij Anderlecht.

'Ik wil Belgische competitie opnieuw ontdekken'

"Ik ben erg blij om bij Anderlecht te tekenen", aldus de 30-jarige Hazard. "Ik had ook zin om terug te keren naar België met mijn familie. Ik volgde de ontwikkelingen bij de club al de hele zomer op de voet en was onder de indruk. Ik wil echt deel uitmaken van dit project en ik kijk ernaar uit iedereen te leren kennen en de Belgische competitie opnieuw te ontdekken."

Hoge verwachtingen

Anderlecht verwacht veel van de nieuwe aanwinst. "We hebben grote ambities voor de toekomst. De komst van Hazard is daar opnieuw een bewijs van", zei technisch directeur Jesper Fredberg. Anderlecht versterkte zich eerder al met onder anderen oud-Ajacied Kasper Dolberg en doelman Kasper Schmeichel.