André Onana praat in La Gazzetta al over ManUnited: 'Ik wil de Champions League winnen'
i

Getty Images

André Onana praat in La Gazzetta al over ManUnited: 'Ik wil de Champions League winnen'

Eimert Pruis • 13:59, 19-07-2023 / Laatste Update: 04:43, 08-01-2024

Doelman André Onana heeft in een interview met La Gazzetta dello Sport alvast vooruitgekeken naar zijn aanstaande transfer naar Manchester United. "Het is belangrijk om eerlijk te zijn en de waarheid te vertellen", zegt Onana. "Ik ben iemand die altijd nieuwe uitdagingen wil. In de Premier League spelen voor een club als Manchester United is niet te weerstaan. Alle partijen willen dat dit gebeurt."

De nu 27-jarige Onana verruilde Ajax vorig jaar voor Internazionale. Met die club won hij afgelopen seizoen de Coppa Italia en bereikte hij de finale van de Champions League, die werd verloren van Manchester City. "Je wil niet weten hoe graag ik die beker naar Milaan had gebracht en had willen vieren met de fans. We waren dichtbij. Ik hoop dat ik de Champions League kan winnen met Manchester United, maar ik hoop ook dat Inter de finale opnieuw bereikt en die wint. Alle fans verdienen dat."

Hernieuwde samenwerking met Ten Hag

De keeper uit Kameroen tekent binnenkort een contract bij Manchester United. "Ik kijk ernaar uit on dit nieuwe avontuur te beginnen met een coach die als een mentor is voor mij", zo verwijst hij naar zijn voormalige Ajax-coach Erik ten Hag, die ManUnited nu leidt. "Ik sluit me aan bij een grote club in een grote competitie en met een enorme geschiedenis net als Inter. Ik begin van onderop en zal de fans laten zien wie ik ben."

Dure keeper

Onana wordt volgens het Britse medium Sky Sports de op 2 na duurste keeper ooit, met een transfersom van maximaal zo'n 55 miljoen euro. Feyenoord-doelman Justin Bijlow stond ook op het lijstje van Ten Hag, maar Onana is het geworden.