Pensioen uitstellende Andrés Iniesta (39) vertrekt naar club uit de Emiraten

Trevor Wagener • 10:36, 08-08-2023 / Laatste Update: 07:27, 12-12-2023

Andrés Iniesta ziet een loopbaan langs de zijlijn of vanop de tribune voorlopig nog niet zitten. De inmiddels 39-jarige Spaanse middenvelder wordt - naar alle waarschijnlijkheid later deze week - speler van Emirates Club FC uit de stad Ras Al Khaimah in de Verenigde Arabische Emiraten.

Huh, wat, hoe dan? Iniesta moet zijn krabbel onder het contract nog zetten. Wel kwam hij maandag al met zijn familie aan. Vertegenwoordigers van 'EC FC' wachtten hem toen op en deden hem een sjaal om.

Hiervoor was Iniesta 5 jaar lang speler van het Japanse Vissel Kobe. Daar ging hij uiteindelijk weg omdat de maestro van weleer te weinig in actie kwam. Na zijn vertrek uit Japan benadrukte Iniesta al dat stoppen nog geen optie was.

Nieuwe club Andrés Iniesta

Sinds hij transfervrij was, werd Iniesta veelvuldig gelinkt aan een hereniging met Lionel Messi, Jordi Alba en Sergio Busquets bij het Amerikaanse Inter Miami. Met hen maakte de middenvelder furore bij Barcelona. In Catalonië pakte Iniesta onder meer 9 landskampioenschappen. Ook won hij 4 keer de Champions League. Voor Vissel Kobe kwam hij tot 26 treffers in 134 officiële duels. In Japan pakte hij níet de nationale titel, wel kon hij op de foto met de beker en supercup.

In dezelfde competitie is oud-Barcelona-speler Frank de Boer ook aanwezig. De Nederlander is de coach van Al Jazira. Verwacht wordt dat Iniesta voor een jaar (met een optie op nog een seizoen) zal tekenen in de VAE.

'Iconiesta'

Iniesta speelde tussen 2006 en 2018 liefst 133 interlands voor Spanje (15 goals). Met La Roja won hij de EK's van 2008 en 2012 en, ... ja.