'Arsenal meldt zich als eerste voor Jeremie Frimpong dankzij gelimiteerde transfersom'
i

Getty Images

'Arsenal meldt zich als eerste voor Jeremie Frimpong dankzij gelimiteerde transfersom'

Eimert Pruis • 08:33, 09-01-2024 / Laatste Update: 07:55, 15-01-2024

Jeremy Frimpong kan zich gaan opmaken voor een droomtransfer. De Oranje-international moet deze winter hoogstwaarschijnlijk nog even geduld hebben, maar kan in de zomer volgens BILD voor een gelimiteerde transfersom van 40 miljoen euro vertrekken. Arsenal heeft zich volgens de Duitse sportkrant als eerste gemeldt bij Bayer Leverkusen.

Want in de markt van tegenwoordig zijn 40 miljoentjes voor een uitblinkende rechterwingback als Frimpong peanuts. De 23-jarige Ghanese Nederlander heeft een marktwaarde van 50 miljoen euro en de clubs staan voor hem in de rij. Hij rijgt de doelpunten en assists aaneen. Zo staat hij in de Bundesliga dit seizoen alweer op 5 goals en 7 assists in 16 wedstrijden.

Leverkusen kan flinke winst maken op Frimpong

Op 1 juli zou de gelimiteerde transfersom worden geactiveerd en daar heeft Arsenal dus weet van gekregen. De Londenaren zijn er als de kippen bij om Frimpong vast te leggen. In het verleden had onder meer FC Barcelona interesse in de door Manchester City opgeleide rechtervleugelverdediger. Frimpong kwam in 2021 bij Leverkusen, dat 11 miljoen euro overmaakte aan Celtic.