'Arsenal wil aan de haal gaan met 'Ajax-wonderkind' Jorrel Hato'
i

ANP

'Arsenal wil aan de haal gaan met 'Ajax-wonderkind' Jorrel Hato'

Jeroen Rooseboom • 14:18, 04-01-2024 / Laatste Update: 18:44, 04-01-2024

Volgens de Britse krant The Telegraph wil Arsenal dolgraag de handtekening van Jorrel Hato hebben. De 17-jarige verdediger van Ajax is bezig aan een sterk seizoen bij de Amsterdammers.

Hato is 1 van de weinige lichtpuntjes dit jaar bij Ajax. Hij is sinds dit jaar vaste basisspeler en heeft sinds kort ook de aanvoerdersband om zijn arm. The Telegraph noemt hem daarom ook al 'het wonderkind van Ajax'.

Veelzijdig

Dat is ook Arsenal-trainer Mikel Arteta opgevallen. De Spaanse coach zou graag zijn defensie versterken en ziet in Hato de perfecte veelzijdige verdediger. Toch hoeven de fans van Ajax nog niet te vrezen: waarschijnlijk gaat de Londense topclub pas in de zomer werk maken van de transfer.

Lees ook: Check hier alle winterse transfer(geruchten)!

Om het onderste uit de kan te halen (en misschien ook om Arsenal te snel af te zijn) probeert Ajax zo snel mogelijk het contract van hun verdediger te verlengen. Die loopt nu nog tot de zomer van 2025. Maar The Gunners willen Ajax te snel af zijn, ze hopen de transfer voor een nieuwe verbintenis met Ajax rond te maken.

Waarde van Hato

Gezien de ontwikkeling van Hato zal het wel een duur grapje worden voor Arsenal. Transfermarkt.nl schat de waarde van Hato op 22 miljoen euro. Ter vergelijking: voordat dit seizoen begon was dat nog 5 miljoen euro.

Afgelopen zomer deed Ajax ook al zaken met Arsenal. Toen kwam Jurriën Timber voor 40 miljoen euro over naar Noord-Londen.

Ervaren?

Hato speelde tot nu toe 39 wedstrijden in het eerste van Ajax. Ook maakte hij tegen Gibraltar zijn debuut in het Nederlands elftal.