'AZ haalt Amerikaans international Djordje Mihailovic naar Alkmaar'
i

ANP

'AZ haalt Amerikaans international Djordje Mihailovic naar Alkmaar'

Joris Kaper • 15:39, 21-08-2022 / Laatste Update: 07:35, 12-12-2023

AZ lijkt hard op weg om de Amerikaans international Djordje Mihailovic aan de selectie toe te voegen. Dat melden Amerikaanse media. De huidig middenvelder van Major League Soccer-club Montreal wordt of direct aan de selectie toegevoegd, of pas na de winterstop.

AZ is al vanaf het begin van de zomer op zoek naar een creatieve middenvelder. Mihailovic moet bij de Alkmaarders een concurrent worden van Dani de Wit, die trouwens lekker aan het seizoen is begonnen. De Wit is echter een ander type speler dan de meer aanvallend ingestelde Mihailovic. De Amerikaan was bij Montreal goed voor 12 goals en 19 assists. Met de transfer zou zo'n 6 miljoen euro zijn gemoeid.

Mihailovic 6e aanwinst

Mihailovic zal, als de transfer definitief is, de 6e aanwinst van AZ zijn na Riechedly Bazoer, Mees de Wit, Mayckel Lahdo, Zinho Vanheusden en Jens Odgaard. De club wenst daarnaast ook geen spelers meer te verkopen. Voor Vangelis Pavlidis en Jesper Karlsson is bijvoorbeeld veel belangstelling, maar van technisch directeur Max Huiberts mag er niemand meer vertrekken uit Alkmaar.