Kerkez klettert AZ-deur achter zich dicht na toptransfer: 'Afscheid nemen was lastig'

Trevor Wagener • 23:22, 20-07-2023 / Laatste Update: 08:37, 12-12-2023

Milos Kerkez is definitief geen AZ-speler meer. Donderdag kwam de deal met Premier League-club Bournemouth rond, waardoor zijn periode in Alkmaar 'slechts' beperkt bleef tot 1 seizoen. Nog diezelfde dag nam hij afscheid van zijn ploeggenoten en trainers.

En... dat viel niet mee. De in Servië geboren Hongaar werd in een mum van tijd publiekslieveling in het AFAS Stadion en veroverde vele voetbalharten met zijn gedrevenheid. Onder coach Pascal Jansen was hij dan ook een vaste basiskracht.

"Het was lastig om afscheid te nemen", blikte de oud-speler van AC Milan, die nog altijd pas 19 jaar oud is, terug. "Ik ga iedereen missen", ging hij verder, gevraagd of er specifieke teamgenoten waren met wie hij een goede band op had gebouwd.

AZ-afscheid Kerkez

"Mijn relatie met iedereen hier was goed. Men bij AZ liet me thuisvoelen en waardeerde me zoals ik ben. Ik ga iedereen serieus missen, van alle medewerkers tot mensen van de media. Het was een onvergetelijke tijd."

Kerkez speelde als jeugdspeler jarenlang voor Austria Wien maar keerde terug naar Hongarije en brak door bij het Hongaarse Gyor, waarna grootmacht Milan hem overnam. Sinds september vorig jaar is Kerkez A-international van Hongarije (8 caps).

Saying goodbye is never easy. #AZ #ThankYouMilos | @MilosKerkez5 pic.twitter.com/ROxLTPIRmP

— AZ (@AZAlkmaar) July 20, 2023